Ace Boghossain

A true friend. A quick mind.

Description:

(Se Dropbox for updated character sheet. Her er kun overordnet stats:)

ST: 10
DX: 10
IQ: 22
HT: 14

HP: 19
WILL: 22
PER: 22
FP: 14

DR: 4/2
Parry: 7
Dodge: 7

Unspent Points: 60

Bio:

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Acheloos#Preparations_for_battle

Der er ikke dokumenteret noget om Boghossain’s 33 første leveår – det siges at Ace blev født ved en fransk kystby, men hverken hans forældre eller anden familie er nævnt og ingen dokumentation for dette er fundet. Det eneste, som man baserer denne teori på, er en gammel fransk præst, fra byen, som nedskrev en fodnote i sin dagbog dateret tilbage til omkring 894, hvor han bemærker at en ung knægt med det forunderlige navn Ace (præsten kaldte ham ‘Ace de l’eau’ som løst oversat betyder ‘Ace fra vandet’) forlod byen i en alder af 10 år, for at opsøge en højestepræst i Paris – en noget usædvanlig beslutning bemærkede præsten, da de fleste mennesker havde nok at gøre med at skaffe føde på bordet, og slet ikke havde tid til at tænke på teologi. Det næste der er dokumenteret om Ace Boghossain i historien, er da han bliver nævnt som en fodnote i Slaget om Achelous (917), hvor en ung general med franske rødder foreslår en modig taktik til den bulgarske general Simeon den første.

Simeon, der just har fået rapporter fra hans generaler om at den truende Byzantiske hær er over 40.000 mand stærk, tager i desperation imod rådet om at lade Byzanternes hær få frit slag igennem midten af de bulgarske rækker – et taktik der kostede mange bulgarske liv – for så at angribe den Byzantiske hær, med det stærke Bulgarske kavaleri fra flankerne.
Taktikken viste sig yderst succesfuldt, omend utrolig blodigt. Efter Simeon havde vundet slaget, siges det at han forgæves gennemsøgte de døde, såvel de overlevne, for at finde den unge franske general der havde hjulpet ham med at vinde slaget. Ace blev aldrig fundet, og han blev nedskrevet i historiebøgerne som en død bulgarsk krigshelt.
Cirka samtidig steg en ny Byzantisk soldat med franske rødder ekstremt hurtigt i graderne, da han formåede at redde den døende Byzantiske General Leo Phocas ud af slaget, og på mirakuløs vis stoppe den ellers dødelige blødning generalen havde pådraget sig.
Under slaget var mange Byzantiske generaler døde, og der var brug for ny ledelse. Den unge General Boghossain steg hurtigt i graderne, men efter blot et par år på posten – og med en fremtid som hørfærer i sigte – forsvandt han så hurtigt som han var dukket op. Det er noteret i nogle enkelte historier bøger, at nogle værdifulde Byzantiske skriftruller også forsvandt den dag, men det er først senere at kendte anerkendte historikere har linket de to begivenheder sammen.
De næste år forsvinder Ace igen fra historiebøgerne, men en grundig gennemgang af præstebøger fra kirker i Germanien, har afsløret at den samme ‘Præst’ “Broder Boghossain” har været på besøg i flere forskellige kirker, hvortil der efterfølgende er bemærket at visse bøger eller relikvier er forsvundet. Mange historikere har bemærket at Ace Boghossain konsekvent har brugt det samme navn, uden nogen agtpågivenhed eller frygt for at blive opdaget – der har været stor debat om dette skyldes Ace Boghossain’s berygtede arrogance, eller der blot lå noget dybt instinktivt i Ace, der gjorde at han knyttede sig til dette navn.
Igennem 1000- og 1100-tallet har det været næsten umuligt at støve viden om Ace Boghossain op. Mange teorier er foreslået, men den gængse accepteret teori er at Ace Boghossain bevægede sig fra Germanien op til de Nordiske vikinger, for efter nogle års beboelse, at deltage i et såkaldt “Vikingetogt” nordpå. Dette er ikke dokumenteret, da alle eventuelle dokumenter om denne rejse, er gået tabt i historien. Det er dog foreslået, af den kendte historiker Septus Sixten, at Ace Boghossain drog med et af vikingetogterne til Grønland, hvor han var med til at kolonisere området oppe nordpå. Det skal dog endnu engang kraftigt understreges at dette er en teori.
Der er derfor heller ingen forklaring på, hvordan Ace Boghossain pludselig dukker op i historien igen i 1200-tallet, sammen med 3 andre såkalde “Nephillim” – og endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at Ace Boghossain skulle have fortalt sine rejsekammerater at han ‘blot’ var 100 år gammel…

Følg med i næste serie, hvor Septus Sixten vil gå endnu mere i dybden, med “Ace – manden bag skægget.”

Ace Boghossain

Anno Domini Crown